3dacademy

Projekt 3DAcademy nastao je suradnjom 10 organizacija iz 5 europskih zemalja te ima za cilj osnažiti sposobnosti pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u ponudi obuke usmjerene na 3D tehnologije. Iskorištavanjem stručnosti industrije i institucija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, projekt nastoji olakšati usvajanje inovativnih pristupa podučavanju koji su usklađeni s rastućim potrebama gospodarstva, društva i tržišta rada.

Ključni ciljevi:

 1. Povećanje kapaciteta pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja: Opremanjem pružatelja usluga strukovnog obrazovanja i osposobljavanja potrebnim alatima i znanjem, projekt ima za cilj poboljšati njihovu sposobnost učinkovitog pružanja obuke o 3D tehnologijama.
 2. Poticanje usvajanja novih pristupa podučavanju: Kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa obuke, projekt nastoji potaknuti usvajanje novih metoda podučavanja koje bolje odgovaraju sadašnjim i budućim zahtjevima gospodarstva i društva.
 3. Isticanje potrebe za novim vještinama: Kroz integraciju 3D tehnologija u nastavne planove i programe osposobljavanja, ovaj projekt ima za cilj osigurati da programi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja ostanu relevantni u svjetlu rastućih zahtjeva tržišta rada za naprednim vještinama.

Rezultati:

 1. Sveobuhvatni program rada: Projekt je strukturiran oko pet radnih paketa osmišljenih za postizanje opipljivih i održivih rezultata.
 2. Mješoviti program/metodologija obuke: Ključni rezultat projekta je razvoj i testiranje kombiniranog programa/metodologije obuke. Ovaj pristup kombinira module i platformu za online učenje s Vodičem za obuku trenera, nudeći upute korak po korak za organiziranje i pružanje obuke mješovitih 3D tehnologija.
 3. Ciljana publika: Program osposobljavanja prilagođen je i učenicima u strukovnim školama i pojedincima uključenim u izvannastavne aktivnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih.

Projekt 3DAcademy nastoji premostiti jaz između tradicionalnih praksi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i novih tehnoloških dostignuća, u konačnici osnažujući i učitelje i učenike u njihovom napredovanju.
Online Platforma: http://www.3d-academy.eu/

Partneri na projektu:

 • B2N TRADE LTD (Bugarska)
 • SREDNJA STRUČNA ŠKOLA KLIMENT TIMIRYAZEV (Bugarska)
 • USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH CALLIDUS (Hrvatska)
 • STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA FAUSTA VRANČIĆA (Hrvatska)
 • VOXELLAB LTD (Srbija)
 • DIGITAL FABRICATION LABORATORY (Bosna i Hercegovina)
 • FUTURE IN PERSPECTIVE LIMITED (Irska)
 • 3D GRUPA, KLASTER 3D TEHNOLOGIJE (Hrvatska)

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.