U tjednu od 16. do 20. svibnja 2022. 3D grupa sudjelovala je, kao partner u projektu CompoWIN – Vještije ruke za visokotehnološku proizvodnju, u obuci Train-the-trainers i razmjeni iskustava u području proizvodnje kompozitnih materijala u organizaciji projektnog partnera AFORM X. Na sastanku su partneri razvili smjernice za izradu korisnog i atraktivnog sustava obuke za buduće proizvođače kompozitnih materijala, pilot obuku za projektne partnere u Sloveniji i sustav za brzo usvajanje industrije kompozita od strane obrazovnih i komercijalnih organizacija.

Sustav obuke predstavljat će jedan od značajnih rezultata projekta. Drugi jednako važan rezultat bit će mogućnost vrlo brzog uvođenja ovog sustava obuke u organizacije bez prethodnog iskustva s kompozitima. Program osposobljavanja imat će za cilj razviti sveobuhvatan program i sadržaje obuke, prilagođene specifičnim potrebama i zahtjevima kompozitne industrije. Postojeći sadržaji CompoHUB-a za obuku zajedno s novorazvijenim modulima obuke činit će sveobuhvatnu ponudu obuke, upakiranu i distribuiranu u partnerskim zemljama kao Program obuke “Proizvođač kompozitnih materijala – moje buduće zanimanje”. Paralelno s procesom pilotiranja, ažurirani i lokalizirani Program obuke bit će integriran u potpuno ažuriranu CompoHUB platformu za e-učenje.

Želite li doznati više o održanim treninzima, sudjelovati na projektu ili nas jednostavno podržati, nastavite pratiti našu web stranicu 3D grupa | Klaster 3D tehnologija (3d-grupa.com), društvene mreže ili nam se slobodno javite na: info@3d-grupa.hr