3D Akademija je jedinstveni program, prvi takve vrste u Hrvatskoj, koji nudi sva znanja potrebna za savladavanje i praktičnu primjenu 3D tehnologija.

U prostoru Callidusa i uz ekspertno vodstvo dr.sc. Nenada Drvara, prvi polaznici 3D Akademije i budući Specijalisti za 3D tehnologije prisustvovali su prvom predavanju 3D Akademije. Uz osiguranu vrhunsku opremu, pribor i nastavne materijale, polaznici će tijekom iduća 126 nastavna sata Akademije steći znanja i vještine potrebne za primjenu 3D tehnologije, uključujući skeniranje postojeće geometrije, izradu 3D modela u 3D softverskim alatima i 3D ispis vlastite ideje.

3D Akademija jedinstveni je program u Hrvatskoj, jer svi zainteresirani imaju mogućnost stjecanja znanja o osnovama fotogrametrije, svim potrebnim alatima i materijalima, naprednim metodama 3D skeniranja, obradi digitaliziranih rezultata i 3D modeliranju u CAD alatima – sva znanja koja su potrebna i tražena na današnjem tržištu rada, a u budućnosti će biti neophodna. Program 3D Akademije obuhvaća dinamična predavanja, stručne predavače, te osiguran potreban software, alate i materijale.

3D Akademija posebno je zanimljiva i korisna stručnjacima koji se bave razvojem proizvoda ili proizvodnjom u svim područjima tehnike (strojarstva, elektrotehnike i elektronike, robotike), dizajna, arhitekture, umjetnosti kao i drugim osobama u znanosti i obrazovanju, inovatorima, modelarima i ostalim zainteresiranim stručnjacima), a osim integriranog programa Akademije, svi zainteresirani mogu upisati i pohađati pojedinačne module kroz višednevne seminare, te tako izabrati ona područja 3D Akademije koja ih više zanimaju ili u kojima im je potrebno više vježbe ili stručnih savjeta.

Moduli 3D Akademije su:

  1. 3D mjerenje
  2. 3D modeliranje
  3. 3D printanje

Više o programu 3D Akademije možete saznati u prezentaciji, na www.3d-akademija.com ili nam možete poslati upit putem info@ustanovacallidus.hr, live webchata ili telefonom 01 4095 810.