3D seminari 2015, Hrvatska / Slovenija / Srbija

3D grupa održala je novu seriju besplatnih seminara “3D tehnologije u istraživanju, razvoju i proizvodnji” u Zagrebu, Celju i Novom Sadu.

Cilj seminara je proizvodnim tvrtkama i razvojno-istraživačkim institucijama približiti najnovija tehnička dostignuća na području optičkih mjernih tehnologija vezanih uz mjerenje dimenzija i oblika, mjerenje deformacija i gibanja, optimizacije proizvodnih procesa, kao i mogućnosti daljnjeg korištenja dobivenih mjernih rezultata na području reverzibilnog inženjerstva, brze izrade prototipova i računalno potpomognutog konstruiranja.

Termini i lokacije jednodnevnih seminara održanih 2015. godine:

  • 30. 9. 2015. – Zagreb
  • 7. 10. 2015. – Celje
  • 14. 10. 2015. – Novi Sad

Na naše zadovoljstvo, odaziv zainteresiranih iz razvojnih i proizvodnih tvrtki kao i znanstveno-istraživačkih institucija bio je odličan.

Na primjerima iz prakse posjetiteljima smo prikazali kako moderne 3D tehnologije (skeniranje, printanje, povratno inženjerstvo) mogu pomoći u svim fazama razvoja, pripreme proizvodnje, proizvodnje te kontrole i održavanja.

Kroz radionice je predstavljena najmodernija oprema za 3D skeniranje i mjerenje geometrije tvrtke GOM , vrhunski inspekcijski i mjerni mikroskopi Vision Engineering , oprema za brzu izradu prototipova korištenjem SLS i LOM tehnologija EOS i SOLIDO kao i programski paketi GEOMAGIC za povratno inženjerstvo te popravak i prevođenje 3D podataka.

Na  www.3d-seminari.com možete pročitati više o proteklim seminarima i pogledati galerije slika.